kakelugnspannan
  • Klicka här för Vedeldadstenugn    Följ våra stenugnar!

    Vedeldad stenugn
    Sommarens bästa köp. Med en vedeldad stenugn i trädgården kan du låta dina gäster garnera sina egna pizzor med vad de tycker om var efter du gräddar dem. Du får en ljuvlig smak på pizzorna i en vedeldad ugn.

    Läs mer här>>

 

Kakelugn och kakelugnar

Vattenmantlade kakelugnar samt en vattenmantlad kamin, i olka utföranden och storlekar. Här hittar du en kakelugn som passar alla smaker.

      Kakelugnspannan är en vattenmantlad kakelugn som har det där lilla extra som du söker i A+ klass. Kakelugnspannan har ett vattenkylningssystem och fem långa rökgasgångar.
Du får på så vis en mycket effektiv kakelugn. Kakelugnspannan 650l har en effekt som motsvarar tre till fyra vanliga kakelugnar och med en verkningsgrad på hela 85%, Effekten är 19,5 kW och effektfördelningen är 16,7 kW till vattnet och 2,8 kW i strålningsvärme.  Kakelugnspannan är en vacker möbel som kommer att pryda ditt vardagsrum till glädje under många decennier fram över. Kakelugnspannan kommer färdig i ett stycke vilket gör att installationen blir snabb och enkel, endast kaklet återstår att limmas på. Med en kakelugnspanna behöver du aldrig fundera över om du kunde ha värmt ditt hus och ditt varmvatten på något billigare sätt. Du kommer aldrig att behöva snåla på inner temperaturen eller varmvattnet, för med en Kakelugnspanna kan du unna dig det. Helt plötsligt har energi blivit något som är billigt för dig. Från att kanske ha kostat dig 1 kr/kWh alla avgifter inräknade, så kan din energi komma att kosta dig ca 15 öre/kWh. Det gär även bra att koppla ihop kakelugnen med andra värmekällor så som värmepumpar så att de kan samarbeta.

kakelugnspannan 370 L

Mindre kakelugnar

Kakelugnar för dem som inte tycker att en stor kakelugn passar in i deras hem. Men som ändå vill ha en kakelugnspanna med alla dess fördelar. Dessa kakelugnar går att få med olika ytmaterial för att ni ska kunna designa er personliga kakelugnspanna. Teknisk fakta hittar ni lite längre ner på sidan.

Gå till beställningsidan >>

370L med täljsten

 

 

 

 

370L med plan lucka inbyggd 

Kakelugnspannan 370L som har bygds in i en rektangulär form som putsats.

Ugnen är kopplad till en extra ackumulatortank på 750 liter och värmer ett hus

på 179 kvadrat, som förbrukar 6500 kWh/år http://sjobergtherme.se/?q=silvervillan

 

Kakelugnspannan 650 L

 

 

 

 

 

 

Gå till beställningsidan >>

 

 

 

 

Kakelugnspannan 850 L

Våra kakelugnar 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kakelugnspannan 850 L är en vidareutveckling av modell 650 L.
Den har två öppningar och kan placeras mitt i en vägg så att elden kan betraktas från två rum, eller om man så önskar mitt i ett rum.

Gå till beställningsidan >>

Teknisk fakta

Gå till beställningsidan >>