kakelugnspannan
 • Klicka här för Vedeldadstenugn  Följ våra stenugnar!

  Vedeldad stenugn
  Sommarens bästa köp. Med en vedeldad stenugn i trädgården kan du låta dina gäster garnera sina egna pizzor med vad de tycker om var efter du gräddar dem. Du får en ljuvlig smak på pizzorna i en vedeldad ugn.

  Läs mer här>>

  Vattenmantlad kamin
  Kakelugnskaminen är en lite mindre och lite lättare värmekälla, som du kan ställa direkt på ditt bjälklag utan någon förstärkning under. Men trotts sin litenhet så har den långa rökgaskanaler i sig så att energin tas till vara innan på ett effektivt sätt innan röken går upp genom skorstenen. läs mer om vattenmantlad kamin >>

 •  

  Kakelugn och kakelugnar

  Vattenmantlade kakelugnar samt en vattenmantlad kamin, i olka utföranden och storlekar. Här hittar du en kakelugn som passar alla smaker.

        Kakelugnspannan är en vattenmantlad kakelugn som har det där lilla extra som du söker i A+ klass. Kakelugnspannan har ett vattenkylningssystem och fem långa rökgasgångar.
  Du får på så vis en mycket effektiv kakelugn. Kakelugnspannan 650l har en effekt som motsvarar tre till fyra vanliga kakelugnar och med en verkningsgrad på hela 85%, Effekten är 19,5 kW och effektfördelningen är 16,7 kW till vattnet och 2,8 kW i strålningsvärme.  Kakelugnspannan är en vacker möbel som kommer att pryda ditt vardagsrum till glädje under många decennier fram över. Kakelugnspannan kommer färdig i ett stycke vilket gör att installationen blir snabb och enkel, endast kaklet återstår att limmas på. Med en kakelugnspanna behöver du aldrig fundera över om du kunde ha värmt ditt hus och ditt varmvatten på något billigare sätt. Du kommer aldrig att behöva snåla på inner temperaturen eller varmvattnet, för med en Kakelugnspanna kan du unna dig det. Helt plötsligt har energi blivit något som är billigt för dig. Från att kanske ha kostat dig 1 kr/kWh alla avgifter inräknade, så kan din energi komma att kosta dig ca 15 öre/kWh. Det gär även bra att koppla ihop kakelugnen med andra värmekällor så som värmepumpar så att de kan samarbeta. 
   

   

  kakelugnspannan 370 L

  Mindre kakelugnar

  Kakelugnar för dem som inte tycker att en stor kakelugn passar in i deras hem. Men som ändå vill ha en kakelugnspanna med alla dess fördelar. Dessa kakelugnar går att få med olika ytmaterial för att ni ska kunna designa er personliga kakelugnspanna. Teknisk fakta hittar ni lite längre ner på sidan.

  Gå till beställningsidan >>

  370L med täljsten

   

   

   

   

  370L med plan lucka inbyggd 

  Kakelugnspannan 370L som har bygds in i en rektangulär form som putsats.

  Ugnen är kopplad till en extra ackumulatortank på 750 liter och värmer ett hus 

  på 179 kvadrat, som förbrukar 6500 kWh/år http://sjobergtherme.se/?q=silvervillan

   

  Kakelugnspannan 650 L

   

   

   

   

   

   

   

  Gå till beställningsidan >>

   

   

   

   

   

   

   

  Kakelugnspannan 850 L


  Våra kakelugnar

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Kakelugnspannan 850 L är en vidareutveckling av modell 650 L.
  Den har två öppningar och kan placeras mitt i en vägg så att elden kan betraktas från två rum, eller om man så önskar mitt i ett rum.

  Gå till beställningsidan >>

  Design av din kakelugn

  Kakelugnens lucka har tre fönster av keramiskt glas och barnsäkert lås. Du får tack vare dess form en vid insynsvinkel till brasan. Vi erbjuder våra kakelugnar i en mängd olika kakel, skulle ingen av dem falla dig i smaken går det alldeles utmärkt att välja ett annat kakel i närmsta kakelaffär. Detta gör det möjligt för dig att få en unik kakelugn. Det är lätt att byta kakel på din kakelugn t.ex. när ni tapetserar om i rummet tack vare att kaklet är fäst direkt på ugnens stålhölje.

  Här några exempel på hur din kakelugn kan se ut

   
       

  Kakelugnspannan 400L Passiv


   

  Kakelugnen har tagits fram med tanke på passiva hus(lågenergi hus) men den fungera även utmärkt i ett vanligt hus eller fritidshus. Denna kakelugnar är tänkta att vara den enda värmekälla för huset. Till kakelugnen kan man koppla en solfångaranläggning. Kakelugnen kan förses med kamrörslingor för tappvarmvatten och solfångare den har även ett uttag för el-patron.  Kakelugnen har en effekt på 17,5 kW. Effektfördelning vatten/luft 14,8/2,7 kW. Verkningsgrad 88 % vilket är mycket bra. Rökgastemp 120 grader så det blir inte mycket över till kråkorna. Man kan klä kakelugnen med vilket kakel eller natursten man önskar.


   

  Teknisk fakta

  Gå till beställningsidan >>

   

   


  • Jag undrar en sak:

   Min epost:*

   Mitt Telefonnummer:

   Vad är 1+1?   Nöjda kunder
   Läs om vad våra kunder har att säga om sin investering för en mysig och vacker hemmamiljö, som dessutom sparar pengar på uppvärmningen. Läs mer >>

   Så här mycket tjänar du
   Att värma ett hus i dagsläget är en av de tyngsta kostnaderna för ett hushåll. Därför är det alltid intressant om möjligheter ges att sänka sina uppvärmnings-kostnader . Läs mer >>

   English readers
   Here you can read the main content in english . Läs mer >>

   Norska läsare
   Här kan du läsa om kakelugnspannan på Norska. Läs mer >>

   Sparkalkylator