kakelugnspannan
  • Klicka här för Vedeldadstenugn    Följ våra stenugnar!

    Vedeldad stenugn
    Sommarens bästa köp. Med en vedeldad stenugn i trädgården kan du låta dina gäster garnera sina egna pizzor med vad de tycker om var efter du gräddar dem. Du får en ljuvlig smak på pizzorna i en vedeldad ugn.

    Läs mer här>>

Solfångare

Solfångarpaket med 2×24 st Vakuumrör

Solfångare med 58 mm vacuumrör är uppbyggda med ett dubbelt glasrör av högkvalitativt borosilikatglas där luften evakuerats mellan glasrören. Precis som en termos. Absorbatorn är en ytbeläggning på vacuumrörets insidan. Ett slutet värmerör av koppar, så kallad “heatpipe”, transporterar värme ur vakuumröret. Utvändiga delen av värmeröret, kondensorn, är torrt ansluten till solfångaren. Denna konstruktion möjliggör byte av vakuumrör under solfångarens drift. Vakuumrör solfångare kan monteras lutande på tak eller vertikalt på vägg. Lutningen måste vara minst ca 20 grader från horisontalplan. Med en lutning om 45 grader har man optimerat för sommardrift. Med en lutning som är latituden dvs ca 60 grader i södra Sverige får man ut mer höst och vinter på bekostnad av sommareffekten. Det är att föredra om man har överskott av värme på högsommaren. Man kan montera direkt på vägg också om man vill optimera mer för höst och vår. Rent söderläge behövs inte heller utan allt mellan sydöst till sydväst fungerar utan allt för stora förluster då rörens runda form till viss del kompenserar projicerad yta. Vikt 2 kg per rör, belyst yta på 48 rör 2,33 m². effekt 712 kWh/m² , Panel mått H 2 x B 195 cm styck. Solfångarpaket med 48 rör för att förse ett hushåll på ca 4-6 personer med varmvatten. I paketet ingår två paneler om vardera 24 rör och cirkulationspump, expansionskärl, styrlogik med tre temperaturgivare, ventiler och tryckmätare. Årsverkningsgrad vid 50 grader i ackumulatortanken 3318 kWh.

Solfångarpaket med 4 Plana solpaneler Solfångarpaket med 4 paneler för att förse ett hushåll på ca 4 personer med varmvatten. Solfångarpanelerna har måtten 1,1×1,9 m styck. Uppbyggnad i låda av aluminium, vikt 38 kg st. Effektiv glasyta 1,84 m² per panel totalt 7,36 m². Lutningen måste vara minst ca 20 grader från horisontalplan. Med en lutning om 45-60 grader har man optimerat för sommardrift. Årsverkningsgrad vid 50 grader i ackumulatortanken 3396 kWh effekt 459 kWh/m². I paketet ingår 4 paneler, rör, rördelar, drivpaket samt monteringsdetaljer, expansionskärl, styrlogik med tre temperaturgivare, ventiler och tryckmätare.